woensdag 7 april 2010

Puerto Iguazú(Arg.)- Salta(Arg.)

1500km brengen ons van Puerto Iguazú via de steden Posadas, Corrientes en Resistencia naar Salta. De camping hier is onder reizigers gekend als ontmoetingsplaats.

Het zwembad is spijtig genoeg al leeg.
We treffen er Duitse, Franse,Roemeense en zelf Argentijnse reizigers.
Bij het zien van Belgen beginnen de dames op slag frietjes te maken.


Best gezellig, veel praten, reistips uitwisselen, herstellingen en werkjes uitvoeren, en zoals het echte Fransmannen past, eten maken.
Marc is de kok van dienst en buiten de beefsteak met frietjes krijgen we nog echte Bretoense pannekoeken ,
en asado van lamsvlees op het menu.
Niet bevorderlijk voor de nachtrust deze nachtelijke eet- en drinkpartijen
Marc en Marie reizen in een omgebouwde autobus, dus hebben ze alle plaats voor het nodige grief. ( http://www.en-route.info/ )


Een Duits koppel is met de 2dochters op moto's gedurende 1 jaar op weg rond Zuid-America. ( http://otro-mundo.de/ )
Voor de ene begint de reis pas goed, voor de andere is het aftellen.
Wij beslissen hier om voor het ogenblik een eind aan deze reis te breien. De tickets zijn besteld, normaal varen we op 09/08/2010 vanuit Buenos Aires terug naar Antwerpen.
Maar eerst natuurlijk nog verder door Chili en Bolivië naar Peru.
De oversteek naar Centraal-America lijkt ons wat gevaarlijk voor de moterhome, en tijdens het reizen blijkt hij veel te opvallend en niet het ideaal reismiddel hier.
Salta is de ideale plaats om eens al het materiaal na te kijken en in orde te zetten.
Bij het wisselen van de filters merken we dat een steuntje van de luchtfilter afgebroken is en hierdoor ook een aansluiting op de admisiebuis is afgebroken. Geen van deze onderdelen zijn hier te vinden dus is het improviseren...

Aangezien Allianz, bij wie we in Buenos Aires een verzekering van 6 maand afsloten, na verschillende mails niets van zich laat horen over de verlenging, stappen we langs de weg gewoon bij een kantoor van "La Segunda" binnen. Hier hebben we in een wip etrug een verzekering. Deze keer is zelf Peru inbegrepenen dit voor $400 pesos minder.
Na bezoek aan de stad, Salta heeft niet voor niets als bijnaam "La Linda" (de mooie)zijn we klaar voor nieuwe horizonten.
Eigenlijk zouden we nog dit winkeltje binnen moeten voor een middeltje tegen de hoogteziekte, maar we doen het rustig aan en dan zien we wel


1 opmerking:

  1. hallo daar! Ik zie dat jullie net in Salta geweest zijn. Wij vertrekken morgen naar Salta. Als jullie nog in de buurt zijn, kunnen we misschien nog eens afspreken voor een Salta negra (bij gebrek aan Belgisch bier ;)

    Dikke kus

    Lisa (lc58@hotmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen