dinsdag 1 september 2009

Inschepen

Zondag iets voor de middag waren we in Antwerpen. We mochten onmiddellijk de boot inrijden.

We zullen ons Duits moeten bijschaven, want we zien 4 Duitse nummerplaten en een Zwitserse motor.

De handbagage gaan we straks uitladen,  het is etenstijd en we mogen direct mee aanschuiven (dik in orde trouwens), en maken onmiddellijk kennis met de medereizigers.

Als alles uitgeladen en opgeruimd is maken we een korte verkenning en krijgen een telefoontje van Ann en Johan die ons per moto nog zijn komen uitwuiven.

De kajuit ziet er uit als een Formule 1 hotelkamertje  met stapelbed, douchekamertje, bureau, kast en frigo..

Na het avondeten zitten we tot bedtijd allemaal op het dek te babbelen en te kijken naar de bedrijvigheid op de kade.(ni te geloven wat er allemaal in zo'n schip gaat)

s'Morgens om 7u30 ontbijt, om 12u en om 18u eten dat is de routine en de rest van de tijd vullen we zelf in. We maken er onmiddellijk een gewoonte van wat Spaans te leren, voorts veel lezen, een DVD bekijken, praten en tips uitwisselen want sommige medereizigers hebben al heel wat ervaring, en natuurlijk onze ogen de kost geven.

Op zee valt de grootsheid van de oceaan ons nu al op, uren varen zonder enig teken van leven. Enorm veel en prachtig blauw water en lucht, meer niet. Het is goed te begrijpen dat sommige mensen hierdoor worden aangetrokken, maar ook dat anderen er gek van worden.

We zien onze eerste dolfijnen en varen dit keer ons geliefde Portugal voorbij zonder het zelf te kunnen zien.

In de late namiddag krijgen we land in zicht, we zijn voor de kust van Marokko aangekomen maar mogen pas deze avond de haven binnen. Morgen gaan we de eerste keer van boord om een bezoekje aan Casablanca te brengen…

  

 

 

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten