zondag 27 juni 2010

Buenos Aires - Thuis

Herfst in Buenos Aires, wisselvallig weer. We nemen contact op met met de Grimaldi agent en maken onze papieren in orde. Er blijft nog ruim de tijd over om in de stad rond te lopen.


Buenos Aires maakt zich op om ons een grandioos afscheidsfeest te bezorgen. De avenida 9 de Julio, de breedste laan ter wereld, staat afgeladen vol. Elke Argentijnse provincie heeft een pavilioen, als we er langs lopen krijgen we een flashback van onze volledige reis. Van op 4 enorme podia zorgen allerlei muzikanten voor de sfeer, het is er op de koppen lopen.

Dit alles natuurlijk niet alleen om ons uit te wuiven maar ook een beetje omdat Argentiniƫ zijn bicentenario viert.

Dan is het tijd om aan boord te gaan, dit verloopt enigszinds op z'n Zuid-Amerikaans, te laat, wachten,... Ondertussen maken we kennis met de medepassagiers. Peter en Karen een koppel jonggepensioneerde wereldburgers, die in Peru en Pakistan gewoond-, en al heel wat afgereisd hebben. En Hanne, een 20 jarige Zwitserse die vrijwilligerswerk deed in Peru en Chili, en Argentiniƫ bereisde.

We varen de haven van Buenos Aires uit met op de achtergrond een mooie zonsondergang.


Een traantje wegpinken... A dios Argentina, que de vaya bien!...

Het is een rustige oversteek, maar de zee is wel wat woeliger dan vorige keer.


In Rio kunnen we een dagje aan wal, spijtig genoeg met wat regen en lage wolken, dus heeft een bezoek aan de " Pao de azucar" of de "Corcovado" geen zin. We slaan nog wat voorraad in van de zaken die ontbreken in het aanbod aan boord.
Bij het vertrek uit de haven geraken we niet ver, het schip blijft in de baai van Rio liggen en er komt een bootje met duikers om, gedurende 2 dagen, onder het schip te werken.

Aangezien er op de terugweg veel minder havens worden aangedaan, volgen er nu 7 dagen op zee.
Bij het oversteken van de evenaar, zorgen de manschappen voor een BBQ, met onder meer een lekker gevuld speenvarken op z'n Filipijns.
Een brandoefening behoort ook tot de verplichte kost.

Dan zijn we in Dakar, we hebben een paar uurtjes en gaan samen met Hanne wat rondwandelen. Ze oogst hier veel bijval, wat wil je een bleek Zwitserse meisje met blonde dreadlocks. Hello Rita Marley! Do you come from Jamaica?
Na nog is 7 dagen op zee worden we in Emden(D), op Europese bodem verwelkomd met kil grijs weer.
Dan verder via Hamburg(D) en Tilbury(GB).
In Antwerpen is het weer al veel beter, in de ochtendmist leggen we in de haven aan.

Onder een stralende zon rijden we huiswaarts...